We kunnen er niet meer onderuit…

Het kan (helaas) niet het hele jaar zomer blijven, de herfst heeft haar intrede gedaan en je kan bijna niet meer de deur uit zonder een jas. Misschien voor nu nog een tussenjas maar wellicht heb je de afgelopen week met regelmaat een regenjas aan gehad?

Het is wat die herfst, geef mij maar de zomer 😉 Alhoewel het voordeel van de herfst/ winter is dat je weer lekker met laagjes kan werken in je kleding.

Maar nu even terug naar die JAS. Een winterjas kopen doe je niet zomaar even of je moet echt bij ‘toeval’ tegen de perfecte aan lopen. Voor veel mensen is het best wel een dingetje. Ik hoop je met dit artikel te inspireren en je vooral ook een beetje te helpen. Waar let je nu op! En hoe werkt dat bij jouw lijf. Ik ben even uitgegaan van de diverse vrouw vormen, maar ik snap dat jij niet in een hokje past en ik ben wel de laatste die je daar in wil hebben. Maar ik weet ook hoe het werkt en dat het je wel de nodige handvatten geeft waar jij het beste op kan letten.

 

P.s.  Mocht je niet voor jezelf helder hebben welk figuurtype bij jou past. Download dan even het figuurtype schema HIER.

                                                                                                                                                   Lieve groet,

Wat je veel ziet deze herfst/winter is de lekkere aaibare jassen, de puffers, poncho’s en wollen coats in alle diversiteiten. En je mag lekker shinen, letterlijk want de glimmende, metallic jassen komen er aan! En nee die hoef jij niet te kiezen, want modetrends zijn trends maar kies wel iets wat echt bij jou past én ik wil je graag uitdagen is verder te kijken dan wat je gewend bent. Laat je inspireren!!

 

>> EN NOG EVEN VOOR DE DUIDELIJKHEID – JE KAN DUS OP ELKE FOTO KLIKKEN  😉 – ZO KAN JE DE JAS NOG BETER BEKIJKEN <<

MAAR EVT. OOK ANDERE KLEUREN!!!

H-type: Ga voor een jas met een duidelijke taillelijn die je rechte figuur wat vrouwelijke laat ogen. Je hoeft niet voor een soepele stof te kiezen, een stevige stof kan jij best hebben. Ben je een kleine vrouw laat dan de lengte boven je knie eindigen.

Ben je heel smal over heel je lichaam dan kan je wellicht juist wat body gebruiken, kies dan voor een oversized of dikke teddy stof om je wat extra volume te geven. Maar dan het liefst nog steeds met een riem om je figuur wel vorm te geven.

A-type: Kies dan bewust een jas met een duidelijke schouderlijn en het liefst met een (kleine) schoudervulling. Ook extra details aan de bovenkant en op de schouders (epaulette) werken mooi verbredend net als een brede kraag. Een taille riem is altijd goed, die legt de nadruk op je taille. Kortom: Een trechcoat of mantel met riem doen het dus goed!

V-type: Jij kan goed kiezen voor een jas zonder een duidelijk model. Vermijd liever wel dubbele rij knopen, die laten je onnodig breder lijken. Vermijd ook liever een hele opvallende kraag, die laat je schouders nog breder lijken. Kies het liefst voor een jas die vanaf je heupen uit loopt om je lijf (optisch) in balans te brengen.

Heb je hele rechte lijnen in je gezicht dan is het mooi om voor zachtere vormen te kiezen in je jas. Geen harde contrasten in biezen ed.

O-type: kies het liefst voor een soepel vallende stof, zonder veel schoudervulling. Het liefst een enkele rij knopen die niet zo erg opvallen (je kan er zelfs andere knopen aan (laten) zetten!). Erg mooi is het wanneer je kraag optisch naar boven wijst waardoor je een lijn naar je schouders wijst hierdoor krijgt je figuur mooi vorm. Net als een V-hals die werkt ook erg positief. Helemaal wanneer de jas ook nog een beetje uitloopt van onderen krijg je een mooi X silhouette. Vermijd het liefst korte jassen (helemaal met print)

X-type: Eigenlijk kan je bijna elk silhouette qua jas goed hebben. Maar wanneer je kiest voor een vrouwelijk model die je lichaam in balans houdt (boven wijd=onder wijd/ boven strak=onder strak) dan laat je je figuur mooi uitkomen.

Een taille riem benadrukt mooi je taille. Een korte jas staat jou ook super.

Meer handige Tips & Tricks

Ben je smal van boven(maat) in verhouding tot je heupen, dan mag er aan de bovenkant van je jas wel wat extra’s gebeuren. Een opvallende kraag, extra (borst) zakjes of een extra rij knopen.

Ben je wat ronder bij je buste en smal van onderen, kies dan bij voorkeur voor een jas zonder riem. En een lange jas zal je ook mooi staan hiermee verleg je de aandacht naar beneden. Ook eenv-hals zal je mooi staan.

Ben je wat ronder op je heupen? Kies dan voor zakken die niet zo aanwezig zijn. Geen grote opgestikte zakken dus.

Ben je niet zo groot dan is het optisch mooier wanneer je jas boven je knie eindigt. Ook een model die boven strakker is dan van onderen doet optisch heel goed bij je figuur en kies liever niet voor een hele grote print dan zie je over het algemeen meer jas dan jij.

Heb je lange armen, dan is het misschien een idee om een extra of langer rib-boortje aan je jas te laten zetten bij de kleermaker.

Welke lengte kies je? Wanneer je kleding stopt op het breedste punt van je heup, been, bovenarm enz. leg je daar de nadruk op! Dit geldt ook voor een jas. Dus blijf altijd net boven of onder het breedste deel van je heup (en kuit).

GROTER dan groots jassen..

Afgelopen en aankomend winter zien we ook weer de oversized puffers en coats, groter dan groots. Mocht je hier voor kiezen en wil je wel bewust kijken welke versie het beste bij jou past. Kijk of je iets van bovenstaande figuurtype tips terug kan laten komen bijvoorbeeld:

→ Optische lijnen

→ Wel of geen grote kraag

→ De lengte

→ Waar zitten de zakken (borstzakken, heupzakken, onzichtbaar)

→ Misschien is het super leuk om een totaal andere riem om je ‘vormloze’ jas te dragen om toch je taille te accentueren.

→ Kies bewust voor een soepele of zware stof dat wat voor jouw figuur het beste werkt.

Belangrijkste = kies op gevoel en kies waar jij je goed in voelt en draag het met flair en gracieus!

Ik heb geprobeerd om bij elk figuurtype 4 jassen te zoeken die opvallende elementen hebben die specifiek bij dat figuurtype goed zullen uitkomen. Maar dat houdt niet in dat je die jas niet kan kopen als je een ander ‘type’ bent uiteraard. Het zijn suggesties, geen regels. Kies een jas waar jij je helemaal TOP in voelt.

 

Kies bij voorkeur niet voor een zwarte jas “omdat die overal zo lekker bij past” en “mooi afkleed”.

Dat is namelijk meestal echt niet zo er valt nog veel meer en mooiers te kiezen wat dat wel doet.

En je jas hoeft ook niet overal bij te passen… (veel gehoord excuus voor zwart). Zorg dat de jas bij jou past!! en draag hem met flair, dan klopt het altijd.

 


 

Hoe is het met je verdere kledingkast? Ben je al klaar voor de herfst/ winter?

 

Zin in wat inspiratie om te kijken wat je allemaal kan met dat wat je in je kast hebt hangen? Bekijk dan de HIER de inspiratie pagina

 

Lieve groet Rosita


 

Super wanneer je even laat weten wat je van de pagina vond en wat jij er voor jezelf uit hebt gehaald.

Je kan me een DM sturen via > Instagram <


 

Overweeg je één van deze winterjassen te kopen? 

Ik zou het geweldig vinden als je een jas koopt via dit artikel.

Een aantal daarvan zijn affiliate links, waardoor ik een klein percentage op de prijs ontvang, zonder dat het jou iets extra’s kost.