‘Help het is blote benen weer..’

‘Help het is blote benen weer..’

Herken je dit, Wanneer jij je zomerjurk of korte broek weer aantrekt wordt je gelijk onzeker… Door je witte benen, de aders, de littekens, de… het kunnen echt talloze redenen zijn, ik denk dat ik alles al wel een keer heb gehoord. Voor je gevoel is iedereen bruiner dan jij bent en bij die ander staat alles leuker.

 

Dit is dan ook een vraag die ik vaak krijg wanneer de zon weer gaat schijnen: “Hoe kan ik mij luchtig kleden zonder dat ik mijn benen meteen hoef te laten zien.”

 

Daarom heb ik de tips die ik vaak geven nu eens op papier onder elkaar gezet voor jou!

10 tips voor mooiere benen en hoe je om kan gaan met ‘help het is blote benen weer’.

Tips voor blote benen met spataderen

 

  1. Draag broeken, maxi jurken en rokken. Je verbergt je benen gewoon even, maar wanneer je wil kan je je benen (wanneer je bijv. even ergens zit) aan de zon tonen. Door je broek, rok, jurk even omhoog te trekken en de zon zijn werk laten doen, maar je showt ze niet meteen.

 

  1. Leggings. Dit blijft een uitkomst. Denk ook eens aan ‘travel kwaliteit’ of een ‘leer’ variant. En een doorknoop jurk kan je tegenwoordig ook dragen met een broek er onder. Dan knoop je hem open tot ongeveer je navel.

 

  1. Experimenteer met panty’s draag bijv. huidkleurig, of een dunnen 15 den. panty in grafiet of zwart. Waarom noem ik grafiet, omdat dit soms net wat minder ‘hard’ is dan zwart en dan beter ‘klopt’ bij een zomerjurk. En bij het dan toch dragen van een panty kan je meteen een ander voordeel daarvan meepakken (als dit wenselijk is), want ze hebben uiteraard ook ‘control’ varianten, voor buik, billen enz. Er bestaan overigens ook teen loze panty’s voor als je teenloze schoenen wil dragen. Zelf nog nooit getest, maar vind het wel een mooie oplossing.

Lady Fit panty Grafiet kopen? Goed & goedkoop | Zeeman

 grafiet kleur

 

  1. Bronze effect bodylotions gebruiken zorgt ook voor een net wat mooiere tint. De meeste zijn meteen verzorgend, dat gevoel heb je niet altijd bij bruiningcreme. Nivea, Marc Inbane spray (Douglas), en ook Dove en Rituals hebben diverse versies, maar de Nivea vind ik zelf het fijnst. Maar vergeet niet je wel gewoon in te smeren met goede zonbescherming!

 

  1. Zorg voor mooi verzorgde benen en tenen, maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste en stap gewoon met je mooi verzorgde witte benen het leven in, ze moeten immers toch eens een kleurtje krijgen. Als je ze blijft verstoppen verandert er niets ;-).

 

  1. Felle nagellak op je tenen. Een mooi kleurtje zorgt ervoor dat het oog niét naar je kuiten wordt getrokken, maar een stukkie naar beneden. (En je voeten lijken meteen wat bruiner.) Een leuk kleurtje op je teennagels fleurt echt op!    Mijn favourite nagellak is Caption, snel droog en blijft een week mooi. KLIK HIER om deze nagellak te zien

Cosmetische behandeling

 

  1. Draag een jurk met lengte tussen je knieën en enkels, een mooie tussenweg en focust niet meteen de aandacht naar je benen.

yellow cardi, striped shirt, coral skirt | Pailletten rok, Kanten ...

 

  1. Misschien is een rok of jurk überhaupt niet aan jou besteed, kies dan een enkelbroek, 7/8 of een culotte (wijde 7/8broek). Voelt meteen heel zomers en luchtig maar minder ‘bloot’ en tegenwoordig overal te koop. Hoe te dragen? Klik HIER voor inspiratie

                                                            How to style Culotte's? | Eline Van DingenenOok jij kunt de culotte dragen deze zomer - Lida Thiry

 

 

  1. Verleg de focus/aandacht naar iets anders, bijv. schoenen, print in je jurk, leuke haarband.

 

  1. Kies je kleur bewust! Zachte, neutrale kleuren vormen niet zo’n groot contrast met een bleke huid. Denk aan lichtblauw of zachtroze. Probeer geel, wit en zwart te vermijden die kleuren leggen extra nadruk op je lichte huid.

 

                                                              laura scott jerseyjurk multicolorNonchalante jurk met ceintuur honing ZUSSS | NIEUW!!!! | dutchhomeJurk Cleo licht blauw Baby blue | Fresh! Collection

 

 

! Nog een fijne tip; onder jurkjes en wijde broeken is het soms heel fijn om een (onder) broekje met pijpjes te dragen. Dan schuren je benen niet langs elkaar en zie je ook de lijnen van je broekje minder! Ze zijn er uiteraard ook in hoge varianten zodat je ook je ‘love handles’ mee pakt. En tegenwoordig heb je echt niet meer het idee dat je dan niet kan ademhalen 😉

                                                                            Korte legging (set van 2), RAINBOWSPANX® | Higher Power Short | High Waist corrigerend broekje - 2745

 

Weet: Je bent niet de enige met een benenprobleem

Of het nu gaat om witte benen, spataderen, blauwe plekken, littekens, of…

Je kan er natuurlijk voor kiezen om er lak aan te hebben, maar ik weet uit ervaring dat dit helaas niet helemaal zo werkt. Het is gewoon fijn dat crème, een panty of een fijne luchtige lange jurk je net een beetje meer zelfvertrouwen kan geven zodat je ook wat aangenamer een hete dag doorkomt, zonder dat je benen verpakt zitten in véél te dikke stof.

Misschien helpt het ook om je te vertellen dat heel veel mensen (zowel vrouwen en mannen) met dit benenprobleem zitten en dat zij hun benen ook niet laten zien, waardoor het lijkt alsof jij de enige bent. Dat is dus niet zo!

Je zou je nergens voor hoeven te schamen en wie weet durf je deze zomer wel gewoon zonder bedekking met je benen bloot.

 

Fijne Zomer!!

 

Lieve Groet Rosita Pronk

StijlCoach

 

*gebruikte foto’s komen oa van pinterest. Mocht je vragen hebben, van de meeste kan ik je specifieke linkjes geven

Leave a Reply