Change your Pants – Change your Life

Change your Pants – change your life

 

Ik was zojuist een filmpje aan het kijken waarin een vrouw vertelde dat in eerste instantie ‘tevreden was met haar leven’, of eigenlijk vond ze het ‘prima’ en dacht er niet echt over na.

Wel wilde ze op zoek naar haar eigen stijl qua kleding, want ze voelde dat daar ergens iets niet helemaal klopte en dat er iets mocht veranderen. Dat wat ze altijd al deed, voelde niet meer goed. Nadat ze haar kleding aan de slag ging ontdekte ze dat ze nog veel meer uit haar leven wilde halen en dat de broeken die ze dagelijks droeg eigenlijk helemaal niet bij haar paste en kwam tot de mooie ontdekking dat ze helemaal geen ‘broeken vrouw’ is maar veel meer van jurkjes houdt!!

 

Dit herken ik zo, ik heb zelf bij een organisatie gewerkt waarin ik met mijn kleding niet helemaal mezelf kon zijn. Ik paste me een beetje aan maar droeg o.a. wel de hakken die ik wilde dragen en de lippenstift. Ik vond het zelfs wel gaaf dat ik me wat durfde te onderscheiden en het gewoon deed. Maar ook vroeg ik me zeker af wat ervan werd gevonden… En langzaam maar zeker verdwenen de hakken en bleef de lippenstift steeds vaker liggen. Ik vond het prima en nam er eigenlijk geen notie van. Maar achteraf gezien ben ik mezelf daar langzaam maar zeker een beetje kwijtgeraakt. Ik versufte en nam minder tijd voor mezelf, voor mijn uitstraling, het werk werd ook steeds minder leuk, ik was ondertussen moeder geworden en was met een nieuwe zoektocht in het moederschap bezig. Langzaam liep ik vast, ik was te ver verwijdert van mezelf, van mijn stijl, van mijn eigen waarden, mijn missie en leefde vooral vanuit mijn hoofd en probeerde me staande te houden. Maar dat werkte uiteraard niet.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben vastgelopen en uiteindelijk herontdekte ik met hulp waar mijn passie ligt, waar ik energie van krijg en welke mensen en welke omgeving ik daarvoor nodig heb en welke kleding! Ik ben uiteindelijk naar een organisatie gegaan, de hakken en de lippenstift waren er vanaf dag 1, en ik kon mezelf weer zijn, koos voor mezelf, leef meer en meer vanuit mijn hart en ik begon daarnaast met mijn eigen bedrijf!

Nu staan die hakken en lippenstift even symbool voor mezelf kunnen zijn (want die draag ik echt niet iedere dag) want dat was uiteraard niet het enige, maar het zegt wel wat over de kern van mijn boodschap.

 

Net als bij de mevrouw in het filmpje waar ik hierboven over schreef, zegt kleding zoveel meer over je dan je misschien door hebt. Het is zo belangrijk je hiervan bewust te zijn. Met de juiste kleding, kleur en stijl kan je je zoveel beter voelen in je leven. En je zekerder voelen, op je werk, op een feest, tijdens je fotoshoot, wanneer je een spannend gesprek hebt, wanneer je op het podium staat, maar ook thuis op de bank.

 

Daarom voelde ik zo de behoefte om langer met vrouwen mee te kijken dan alleen maar 1 moment tijdens een analyse of een stylingdag. De vraag komt ergens vandaan. Er is iets in je leven waardoor je anders naar je jezelf en je kleding gaat kijken. Het is goed om naar het geheel te kijken, dan heb je een win -win en veel langer plezier van je investering.

 

Mede daarom heb ik begin 2019 het PuurJIJ traject ontwikkelt waarbij ik iemand 4 maanden begeleid en coach. Waarin we eerst een laagje dieper gaan kijken naar jezelf, jouw leven en daarna naar je uitstralingswens (wat wil jij eigenlijk uitstralen) en dat vervolgens door vertalen in je kleding, kleur en de stoffen die daarbij horen. Dan heb je een resultaat dat zoveel langer doorwerkt en waar je je hele leven nog wat aan hebt.

Ook voor het begeleider van een fotoshoot heb ik een voortraject waarin we naar de shoot toewerken, het gaat zoveel dieper dan alleen dat moment voor de camera. 

 

En mede vanuit dat principe is ook mijn idee voor de online stijl training ontstaan eind 2019. Een ‘training’ waarin jij je eigen kleding stijl ontdekt, dat wat echt past bij de vrouw die je bent en/of wil zijn. Maar zoals je begrijpt uit het stuk hierboven, ga je nog meer over jezelf ontdekken. Want we kijken niet alleen naar het moment, maar ook hoe jij naar jezelf kijkt. Wat je dagelijkse gewoontes zijn, wat je uitstralingswens is en vertalen dat daarna door in kleding, kleur, stijl en stoffen.

 

Word jij ook blij van dit verhaal dan is het misschien ook jouw moment?

Stuur me gerust een berichtje, ik vertel je graag meer over de Online training of we plannen een online kennismaking gesprek in.

 

Lieve groet Rosita

 

 

Leave a Reply