Last Minute tips voor je Kerstoutfit!

 

Ok, 10 voor 12, het is bijna kerst en je bent er gewoon nog steeds niet uit, óf bent met alles en iedereen druk geweest behalve met jezelf… Met hoe jij er op je allermooist uit ziet tijdens de feestdagen!

Ik ga je helpen, hierbij 10 tips zodat ook jij er echt geweldig uit ziet en helemaal jezelf kan zijn. Haal er uit wat voor jou echt werkt, wat bij jouw past. Al wil ik je ook uitdagen om je comfortzone een beetje op te rekken, je zal versteld staan van het resultaat en de glimlach op je gezicht wanneer je naar jezelf kijkt in de spiegel.

 

 

  1. Basics

Kijk eens goed in je kast, kijk naar wat er wél hangt? Kan je hier een mooi outfit uit halen. Heb je een mooi jurkje in een effen kleur in je kast hangen? Niet zozeer een little black dress (dat mag ook) maar hoe fijn is het om juist je favoriete jurkje aan te trekken en die op te pimpen tot een kerstjurkje. Haal een aantal van deze kledingstukken uit je kast en leg ze eens op bed. Kijk ook tussen je tops en je broeken/pantalons en leg deze erbij. Met een beetje creativiteit maak je er een toffe outfit van. Wanneer je wel de stad in was gegaan had je nu uit nood wellicht een outfit gekocht die je na de feestdagen nooit meer aan trekt.. Gebruik dus gewoon wat je hebt, en kijk erna vanuit overvloed en creëer hét outfit waar jij je helemaal super in voelt.

  1. Gebrek aan inspiratie

Doe op internet inspiratie op. (hoeft maar een half uurtje) Kijk op webshops of pinterest of google op ‘kerstoutfit’. Kijk naar combinaties, gebruik van accessoires en kleur. Duik dan in je eigen kledingkast en je zult zien dat je genoeg kleding hebt om leuke combinaties te maken.

 Mijn Pinterestbord.

  1. Ruilen

Heb je echt niets gevonden in je kast? Pak je telefoon en stuur een berichtje naar je vriendinnen/ zus/ moeder/ collega’s/ mastermind groep. Vraag wie er nog een mooi outfit in de kast heeft hangen die jij mag lenen. En wellicht ben je niet de enige en kan je samen ruilen! Jullie kunnen je kerstoutfit van vorig jaar met elkaar ruilen. Zo hebben jullie allebei een ‘nieuwe’ outfit zonder dat het iets kost.

  1. Ketting

Om je outfit wat specialer te maken combineer je het met een mooie statement ketting. Zo creëer je een totaal andere look dan vorig jaar met kerst. Ga voor een opvallende gekleurde ketting of kies een stijlvolle zilveren of gouden variant en je outfit krijgt direct een boost.

  1. Red lips

Pak eens extra uit met je makeup. Net even dat beetje extra mascara, eyeliner of lippenstift maakt je uitstralingcompleet. Make-up laat je gezicht stralen, je ogen beter uitkomen en zorgt ervoor dat je je sexy voelt. Probeer daarom eens wat extra’s dan je dagelijkse portie make-up. Ook kan je je make-up wat meer basic houden maar knallen met je lippen. Rode lippen staan altijd feestelijk en met kerst gaat het er natuurlijk om dat je er feestelijk uitziet. Wees niet bang dat het te opvallend is, want met Kerstmis kan het allemaal!

  1. Nagels

Gun je van tevoren de tijd om je nagels mooi te lakken. Laten lakken is natuurlijk helemaal een keer mooi, maar juist last-minute ben jij het zelf die er de tijd voor mag nemen om je outfit af te maken. Vijl ze mooi en voorzie ze van een mooi lakje.

Tip: Ik heb laatst uit nood de glitter nagellak van mijn dochter gebruikt om mijn normale nagellak een boost te geven 😉

  1. Krul je haren

Haal je krultang uit de kast en maak een mooie bos krullen. Als je geen krultang hebt kun je ook prima je stijltang gebruiken. Als je zelf niet zo’n talent bent op het gebied van haren kun je natuurlijk je moeder of je zus vragen om je te helpen. Maak het af met een feestelijk speldje en jou haar is helemaal Kerst proof.

*Heb je krullen 😉 Misschien is juist een steile look een idee?

  1. Wat doe je aan je voeten?

*Heb je nog ergens high heels ergens achter in je kast liggen? Zitten ze lekker genoeg om je fijn te voelen tijdens het kerstdiner? Uiteraard zijn je sneakers veel handiger, toch staan die high heels superleuk bij je kerstoutfit. Het scheelt dat je tijdens het kerstdiner niet hoeft te lopen dus trek je high heels aan en óp naar het kerstdiner!

En mocht je nog wat tijd hebben dan heb ik nog een tip voor je draag dan de inlegzooltjes van Scholl. De Gel Activ Inlegzolen voor extreem hoge hakken verlicht de druk op de bal van de voet en geeft extra comfort. Met deze inlegzolen heb ik het een hele dag + avond volgehouden op een bruiloft. En dit was zeker geen ‘zit’ feestje 😉

*Of trek dat leuke en lekker zittende enkellaarsje aan. Als je bang bent dat dit misschien net iets te grof is, draag dan een donkere denier panty, waardoor je benen en dus ook je laarsjes minder opvallen. De creatieveling onder ons kan misschien wat glitter toevoegen aan je laarsje.

*Of misschien toch je sneaker maar met een gliter sokje (als je durft 🙂

  1. Glitter

Met kerst kun je helemaal uitpakken. Dat jasje met pailletjes kan prima en hier en daar wat extra glitter is ook geen probleem. Pas wel op dat het niet lijkt of je een wandelende kerstboom bent. Glitters op je nagels én een jasje met pailletten én veel opvallende sieraden raden we niet aan. Maar wat extra glitter is juist leuk voor de feestdagen.

Mijn tip is, kies voor 1 statement met die heel erg opvalt? Is dat je outfit, kies dan voor meer basic, maar mooie accessoires. Is je outfit mooi basic maak dan een statement met je accessoires!

  1. Wees jezelf

Wanneer je er ook met deze tips niet uit komt en ook van bovenstaande tips een soort kerststress voelt opkomen is deze laatste tip misschien wel het allerbelangrijkst. Wanneer jij geen fan bent van feestjurken en glitterpakjes: Draag gewoon lekker je jeans met de feestdagen. Wel leuk wanneer je daar dan misschien een feestelijk hakje of een metallic schoen onder draagt, zo maak je het net even anders dan normaal. En een mooie blouse of glitter top op de jeans staat ook net even wat feestelijker.

Of je fijne wollen trui met de feestdagen, hoe fijn dat dat precies nu in de mode is om deze op een mooi rokje te dragen.

Het belangrijkste is, draag waar jij je fijn in voelt. Als je helemaal geen fan bent van glitter en glamour, dan draag je het lekker niet. Wees jezelf, ook met kerst! Eerste en tweede kerstdag zit jij er met bovenstaande tips als nieuw bij. Niemand zal merken dat je deze kleding stiekem al de hele winter draagt.

P.s. Heb je wat gehad aan de tips? Stuur gerust een foto van jou in hét outfit waar jij je helemaal super in voelt. Ben heel benieuwd.

Fijne feestdagen!

 

Rosita Pronk

Meer tips en nog meer tijd? Hier vindt je meer tips over ACCESSOIRES en hier over PANTY’s

Leave a Reply