Glitter & Glamour | Accessoires

Glitter en Glamour, je houdt ervan of je gaat er lekker aan voorbij. Maar een beetje shine, glitter en glamour vind ik toch wel leuk hoor. Het ene jaar in een opvallende glitter top het andere jaar kies ik voor opvallende accessoires die wel een glamoureus gevoel hebben. Vorig jaar deed ik dit met een knalroze clutch en roze oorbellen in combinatie met redelijk basis, maar classy outfit. Heb jij al nagedacht over je accessoires?

 

Accessoires maken je outfit voor de feestdagen net even af. De kunst is alleen wel om goed te kijken wat je draagt en dat het bijdraagt aan je outfit.

Kijk goed naar wat je gaat dragen en waar de aandacht ligt. Schreeuwt je outfit al genoeg door alle bling bling, hou danje accessoires wat rustiger en verfijnder. Is je outfit redelijk basic qua kleur, stof en uitstraling dan is het misschien juist leuk om even flink te knallen met je accessoires. Maar voorop staat dat JIJ opvalt, dat wat je aantrekt moet niet te veel afleiden 😉 zeg maar.

Of het is een ongelooflijk over de top feestje, dan zijn er geen regels, behalve dat jij je op je gemak voelt en jezelf een 10 geeft in je outfit.

 

Zelf combineren

Glitter en glamour is natuurlijk al best opzichtig van zichzelf. Dus, hoe zorg je nu zelf voor een stijlvolle outfit? 

Hier een aantal tips op een rij

 • Overdrijf niet; draag niet tegelijkertijd oorbellen, hangers, halskettingen, armbanden en ringen. Kies een paar en hou het daarbij.
 • Wil je langer lijken of iig je verticale lijn benadrukken,kies dan ook voor langwerpige oorbellen.
 • Afhankelijk van de vorm van je gezicht kan je verschillende soorten oorbellen kiezen. Kies voor hangende oorbellen bij een rond gezicht. Draag ronde of ringvormigeoorbellen voor wanneer je gezicht wat langer is.
 • Draag je een laag uitgesneden top, draag dan accessoires die de aandacht naar je gezicht leiden.
 • Een ketting die je op je borst draagt (over je kleding) verlengd optisch.
 • Kies bewust goud of zilver of een mix daarvan, stem het iig goed op elkaar af.
 • Denk ook eens aan sieraden die in een kastje liggen, dierbare sieraden uit de familie bijvoorbeeld. Dé gelegenheid om ze eens te dragen.
 • Heb je gekozen voor een prachtig mooi outfit, probeer dan je schoenen iets rustiger te houden. Deze mogen zeker wel een glans hebben, maar moeten ook weer niet ‘te’ glinsterend zijn; je wilt toch het liefst de meeste focus op je jurkje hebben.
 • Andersom, wanneer de stof niet glimmend is, kun je juist wat ‘glitter en glam’ toevoegen in de vorm van accessoires, zoals een satijnen haarband, chique en gouden armbanden of de trendy, metaalkleurige tailleriem.
 • Voel je je top en wil je gerust een beetje opvallen; pak dit jaar dan lekker uit voor de feestdagen door een jurkje of broekpak met veel glamour te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de fluwelen stof en maak het af met mooie, glimmende accessoires.
 • Een cleane, verzorgde make-up ziet er veel volwassener en vrouwelijker uit dan te veel oogschaduw met knallende lipstick

 

Herhaal details van je outfit

Weet je niet welke schoenen je het beste aan kan trekken? Of welke oorbellen het beste passen bij je outfit? Iets wat wellicht helpt is om goed in de spiegel te kijken naar de details van je kleding. Ronde vormen, rechte vormen, een opvallende kleur. Of bijvoorbeeld een ruffle aan je mouw; kijk hoe je dit soort details kan herhalen in je accessoires. Herhaling doet wonderen, het is een subtiel detail en maakt je outfit compleet.

Liever iets minder

Wil je liever iets wat minder opvalt? Combineer dan een opvallend item met een basic shirt, broek of pump. Maar vergeet zeker de glamour niet. En vergeet je make-up niet! Maak een mooie smokey eye of draag een knalrode lippenstift en blow them away. Misschien nog net even wat glitterspray in je haar en je bent party-ready! 

 

Niet alledaags

Met deze feestdagen wil ik je uitnodigen net even wat anders te dragen dan je dagelijkse outfit. Rek je comfortzone een beetje op en besteed wat extra aandacht aan hoe jij je wil voelen en hoe je outfit je hierbij helpt. Je bent het waard! Shine like there is nobody watching 😉 

 

Welke tip ga jij toepassen, leuk wanneer je het me hieronder even laat weten?

 

Groetjes Rosita

 

 

Leave a Reply