Kerstoutfit

OUTFIT

Tijdens de feestdagen is het van belang dat jij je lekker in je vel voelt en wat daar zeker aan bij kan dragen is dat je je goed voelt in de kleding die je draagt. Tuurlijk mag je wat meer uitpakken en nét even wat anders aan trekken dan normaal, maar weet dat in de basis jij je gewoon goed moet voelen zoals je bent en jezelf minstens een 10 mag geven. En of je dat nu doet in je favoriete broek of jurkje of er speciaal voor op pad gaat, dat is aan jou!

Ik ga je in ieder geval super waardevolle tips geven waardoor je je favoriete broek/blouse/ jurkje er nét even anders uit laat zien. Maar ook als je op zoek gaat naar hét perfecte jurkje voor de feestdagen waar je dan op let, waar jij als persoon goed in uitkomt.

 

Om te beginnen met Hét jurkje, waar let je op qua pasvorm en stof;

Om te starten met het vinden van het perfecte jurkje is het van belang dat jij je heel bewust bent van je figuur. De perfecte fit doet wonderen voor je figuur! Bij de een is het belangrijk om de taille te benadrukken, terwijl voor een ander een jurk met een recht model veel beter valt. Wil jij weten welke jurk jouw perfect fit is? Neem dus eens rustig de tijd om naar jezelf te kijken in de spiegel. Wat voor figuurtype ben je?

 

  • Zijn je heupen juist breder dan je schouder, ben je een A-type.
  • Zijn je schouders en heupen gelijk maar heb je weinig taille dan ben je wellicht meer een H-type.
  • Heb je wat meer boezem en buik dan ben je wellicht een O-type, het bovenlichaam, het zitvlak en de heupen zijn dan wat ronder.
  • Ben je breder op je schouders dan op je heupen dan ben je wellicht een V-type.
  • Zijn je schouders en heupen vrijwel gelijk en heb je daar een smalle(re) taille tussen, dan ben je wellicht een X-type(zandloper).

(kijk naar de letters, deze geven de vorm al aan)

 

 

Vraag HIER het volledige schema aan met super handige extra tips

 

Extra tip voor de vrouwelijke rondingen

De wrap dress (oftewel de wikkeljurk) creëert een prachtige taille doordat je deze om je middel strikt. Handig, want zo kun je de jurk zelf aanpassen op jouw figuur. (Ook ideaal als je íets te veel hebt gegeten bij het kerstdiner;-) Heb jij een X, H, O- of V-figuur, dan is deze jurk echt perfect.

Of zoek eens op “bodycon jurk” deze is perfect om jouw zandloperfiguur extra aandacht te geven. Show your curves! Van hooggesloten tot een diepe V-hals en met verschillende mouwlengtes, de jurk is verkrijgbaar in veel varianten. Deze jurk zit fijn en dankzij de plooitjes wordt je eventuele buikje verdoezeld.

Wijd uitlopende jurkjes zijn ideaal voor iedere figuurtype. Ze zitten strak van boven en los van onder, waardoor je buikje minder opvalt. Vooral wanneer de bovenkant opvalt door details in de halslijn.

 

Goed te weten; Ik deel vrouwen niet graag in in hokjes en naast deze 5 zijn er nog meer vormen. Het weten van jouw figuurtype is wel een belangrijke basis, ik hoop dat ik je hiermee een beetje op weg help. Maar…  juist jouw persoonlijkheid maakt jouw outfit!

Wil je meer weten over jouw figuurtype kijk dan straks even onder aan deze blog om het figuurtype schema met waardevolle tips in je mailbox te ontvangen.

 

Stof keuze

Zorg ervoor dat je kleding niet te strak is, maar ook niet veel te wijd. Soepele stoffen die losjes langs je lichaam vallen zijn het mooist.

Met een maatje meer is het goed om stoffen te kiezen die soepel vallen en niet te dik of te stug zijn. Ook is het goed om voorzichtig te zijn met hele dunne en hele glanzende stoffen. Die laten namelijk ieder hobbeltje en bobbeltje zien, neem liever mattere stoffen. Heb je een wat ronder bovenlichaam, probeer drukke prints te vermijden, als je niet alle aandacht op je buik/bovenlichaam wilt hebben. Een jurk in een effen kleur is dan een goede keuze.

Onder strakkere kleding kan je corrigeren ondergoed dragen. Er is tegenwoordig gelukkig corrigerend ondergoed te koop dat fijn draagt. Houd je er niet van? Neem dan wat losser vallende kleding. Draag je zeer aansluitende kleding dan is een wat donkerder kleur beter dan een hele lichte kleur. In een lichte kleur zie je meer oneffenheden in van je huid.

 

Hét jurkje

Geef eens wat extra geld uit aan dát jurkje waarin je er geweldig uitziet, ik raad je erg aan om liever te investeren in iets wat je echt heel mooi vindt, waar jij je enorm goed in voelt i.p.v. iets te kopen dat je misschien maar 1 keer aan hebt. Investeer in jezelf, JIJ bent het waard en dat zie je af aan pasvorm en de kwaliteit van de stof.

Maar ik kan natuurlijk niet in ieders portemonnee kijken daarom onderaan deze blog ook zeker wat tips voor minder! Want ook een Zeeman of Wibra zie je toffe feestjurkjes.

 

Afsluitende tip om je outfit af te maken

Een veel gehoorde vraag over jurkjes is wel ‘hoe los je blote armen op?’

Veel jurkjes hebben blote armen, dat is soms iets té fris of je voelt je niet lekker bij blote bovenarmen, wat dan?’

Wanneer je outfit helemaal af is moet je er niet het eerste de beste jasje of vest over aan trekken, dat is echt zonde. Wat ik zelf een mooie manier vind om me iets ‘aangekleder’ te voelen is een doorschijnende top onder mijn jurkje aan te trekken. Je kan ze vinden door oa op Mesh te zoeken. Ze zijn in allerlei stijlen te vinden en niet eens heel duur;

Onder de 10,- heb je bij H&M een mesh top (transparant) voor onder je jurkje.

Hiermee turn je ook je mooie kerstjurkje van vorig jaar opeens om tot hét kerstjurkje en niemand die het door heeft!

Jasjes zijn ook niet verkeerd om je outfit af te maken, mits niet je hele jurkje verdwijnt. Kijk bij het kiezen van een jasje goed naar je lichaam en waar je de aandacht/ nadruk op legt. Dat is iets te veel om hier nu op in te gaan. 

 

Groetjes Rosita

 

P.s. Als je het hieronder je mailadres achter laat ontvang je ook linkjes naar leuke sites voor jouw kerstoutfit!

 

0 Comments

  • Lose away off why half led have near bed. At engage simple father of period others except. My giving do summer of though narrow marked at. Spring formal no county ye waited.

  • Do commanded an shameless we disposing do. Indulgence ten remarkably nor are impression out. Power is lived means oh every in we quiet. Remainder provision an in intention. Saw supported too joy promotion engrossed propriety.

Leave a Reply